Tekerlekli sandalye fiyatları

Engelli insanlar için büyük bir önem taşıyan tekerlekli sandalye fiyatlarını bir çok faktör etkilemektedir. Tekerlekli sandalyenin manuel yada akülü olması fiyat farkına yol açmaktadır. Manuel sandalyeler, akülü sandalyelere göre daha uygun fiyatlarla satışa sunulmaktadır.


Manuel sandalyelerde lastiklerin dolgu teker olup olmaması fiyatlarını etkilemektedir. Bunun yanında kullanım özelliklerine göre fiyatta değişiklik görülebilmektedir. Manuel sandalyelerin kasasının demir doğrama veya alüminyum oluşuda tekerlekli sandalye fiyatlarını etkileyen başlıca faktörler arasında yer almaktadır.

Akülü sandalyelerin ücretlerini etkileyen özelliklerin başında kullanılan motorun sahip olduğu güç ve akünün özellikleri olarak sayılabilmektedir. Bu faktörler akülü sandalyenin kullanım süresini ve hızını etkileyen özellikler arasında yer almaktadır. Aynı zamanda araçta kullanılan joystik vs. malzemelerin kaliteside etkileyen özellikler arasında bulunmaktadır. Akülü sandalyenin kasası çok önemlidir. Alüminyum malzemeden üretilmiş bir kasa daha hafiftir.